tisdag 1 maj 2012

I'm going to Berlin

Jag ska åka till Berlin för första gången om en vecka!! Ska bli himla kul. Vill jättegärna ha tips från er om vad man ska hitta på. Gärna frukostställen, restauranger, second hand-affärer och andra kul affärer. Och kanske nån fin bar eller så också.

Lina Scheynius

6 kommentarer:

 1. madame claude är ett coolt öl-ställe i kreuzberg som har upp och nedvänd-inredning! rekommenderar!

  SvaraRadera
 2. Stadsdelarna Prenzlauer och Kreuzberg är kosmos bästa ställen. No kiddin.
  Och om du ska dricka kaffe så gör det på Double Eye.

  SvaraRadera
 3. Jag och min bf var där för en månad sedan och vi absolut älskade allt vid hållplatsen Eberwalder Strasse! Där hängde vi mest. Supergod frukost och häftig atmosfär på Bar Gagarin på Knaackstrasse i området, gå dit! Även fantastisk second hand och kryllar av uteserveringar där. Vi åt frukostbuffé på gatan Kastaniealle på ett litet hak där alla berlinare går och äter helgfrulle. Bullrig stämning, och allt mellan himmel och jord i buffén till rimligt pris. Kommer såklart inte ihåg vad det heter. Men det är området är fullt av sådana ställen. Ha så kul! Vi funderar på riktigt på att flytta dit så småningom, fantastisk stad!

  SvaraRadera
 4. Det finns en Humana-second hand som är fyra våningar hög, på frankfurter tor. Missa inte! Finns ca allt där till bra priser.
  Åk till stadsdelen Kreuzberg! Jag var bara där en kväll men önskar att jag hade haft mer tid att spendera där. Det finns många barer och klubbar och sånt, väldigt bohemiskt är min uppfattning.
  Den här tjejen: http://rodeo.net/yoicks/ bodde i Berlin ett tag och har skrivit en bra guide, finns inte kategoriserad men tror inte du ska behöva bläddra tillbaka så mycket för att hitta :)

  SvaraRadera
 5. http://rodeo.net/yoicks/tag/berlinguide/
  Här är förresten en länk till alla delar hon har gjort!

  SvaraRadera
 6. kolla weserstrasse för bra barer, finns hur många som helst där och på sidogatorna, ä är alltid bra och gullt. fuchs und elster (weserstrasse) är en mysig och dansig klubb, rosi's också (ligger på revaler strasse i fhain), är du där en fredag eller en tisdag finns det en bra turkisk marknad längs med maybacher ufer från och med klockan elva eller tolv tror jag. leika är en mysig bar i neukölln, vid sbahn neukölln ligger den. vill du shoppa på cos, aa, ett fint h&m, weekday osv så rör dig i området mellan hackescher markt och weinmeister strasse, annars finns det second hand på lösvikt på bergmannstrasse i kreuzberg. gå uppför precis själva kreuzberget också, det ligger i viktoriapark där det också finns en najs biergarten. osv osv osv.

  SvaraRadera