måndag 19 augusti 2013

NYC-tips!

Det var någon som ville ha NY-tips, så här kommer det! Skriver de jag kommer på just nu, glömmer säkert bort 80% procent, finns ju så mycket bra! Mest mattips, för det är ju typ det bästa! Tråkigt att jag glömt bort så många ställen från när jag och Victor var där, Fanny och Bill visade oss så många bra ställen, men så lätt att glömma bort när man bara hänger på. Hoppas någon kan ha nytta av tipsen iallafall :-)

ÄTA:

* Chelsea Market  
75 9th Avenue (Between 15th and 16th Streets)

Fin Gossip Girl-galleria med mest massa god mat, Gå till Sarabeth's bageri och ät världens godaste citronpaj med maräng och till The Lobster Place för lobster rolls eller en Crab Club Sandwich (nom nom säger jag bara).

Citronpaj <3* Luke's Lobster Bar 

93 E 7th St (finns flera dock)

Mer lobster rolls!

* Caracas Arepa Bar
 3 1/2 E 7th St 
Goda mackor med massa olika fyllningar från Venezuela.

* One Lucky Duck
54 Irving Place (between 17th and 18th streets)

Rawfoodställe med sjukt goda smoothies och kakor.

* Wholefoods
Finns lite här och där, bästa picknickmaten, fräscha och goda grejer.

Raw summer rolls, agave+vanilj+kanel-mandemjölk och Red Velvet Cake från Wholefoods, picknick i Central Park

* The Butchers Daughter
9 Kenmare St

Vegetariskt och lite rawfood sådär. Gott, men ville mest gå dit för att både Leandra Medine (Manrepeller.com) och Garance Doré brukar hänga där hehe (älskar dem och deras bloggar). Såg tyvärr ingen av dem, dock var Leandra där dagen efter vi var där, fan! Men ja vill man spana in sjukt snygga NYC-människor är det en bra plats alltså!

* The Standard Grill
848 Washington St

Fantastisk lyxfrukost!

French toast med bananer, valnötter och buttered rum
* Five Leaves
18 Bedford Avenue, Brooklyn

Hit ville jag gå för att frukosten ska vara väldigt god (speciellt ricottapannkakorna tydligen) och för att min kompis Amina såg en från Girls när hon var där (det ÄR kul med kändisar okej?!). Det var jättefullt när vi kom dit lördag förmiddag såklart, så fick inte testa pannkakorna och såg inte heller någon från Girls. Men åk dit typ en vardagsmorgon och häng runt i Brooklyn resten av dagen sen!

* Doughnut Plant
379 Grand St
Bäst doughnuts och ischai!
SHOPPING:

* Steven Alan
På t.ex. 230 Elizabeth Street i East Village eller 347 Atlantic Avenue i Brooklyn

Älskar Steven Alan, så bra. Nog min favoritaffär i NYC! Rätt dyrt, om man inte har råd med nåt kan man iallafall köpa en av deras sjukt fina Beach Blankets, väldigt nöjd med min. Finns en outlet på Upper West Side också som är bra!

* A.P.C. Surplus
92 Perry St, West Village

A.P.C.-outlet. Ingen hög fyndfaktor när jag var där (köpte ett blått mockaskärp för 20 dollar dock), men kan vara värt att spana in. Och det ligger en vanlig A.P.C. affär typ ett kvarter bort, så då kan man gå dit sen!

* Beacons Closet
88 N 11th St, Williamsburg

Stooor second hand-affär som jag kan tänka mig många tycker är lite uttjatad men jag har hittat hur mycket fint som helst där faktiskt, typ en äkta mini-Louis Vuitton-väska för 250 kronor och en asfin Michael Kors-sidenskjorta för 150. Finns en affär på Manhattan med nära Union Square.

ANNAT:

* När det gäller museum, MoMa såklart, men Whitney Museum of American Art är en annan favorit för när Edward Hoppers fru Elizabeth dog skänktes hela Hopper-samlingen till Whitney Museum, och jag ääälskar Edward Hopper. Mycket annat fint med!

Första gången jag såg en Frida Kahlo, på MoMa* Sleep No More, The McKittrick Hotel
530 W 27th St

* Sleep No More är en teater/dansföreställning som utspelar sig i ett fiktivt hotell. Ascoolt och en väldigt annorlunda upplevelse. I de många olika rummen (stället är enormt, 5 våningar) utspelar sig olika scener och du vandrar runt fritt i föreställningen som du vill (eller springer mellan våningarna för att hinna med skådespelarna). Det är läskigt, fint, dramatiskt och väldigt svårt att förklara, man måste uppleva det för att förstå! Man måste köpa biljett ett tag i förväg. Läs inte för mycket om det innan du går dit, just go!

* Utflykt till Rockaway Beach! Det är lite närmare att åka till Coney Island, vilket också är nice, men Rockaway Beach är lite lugnare, och man kan äta megagoda Fish Tacos på Rockaway Taco (95-19 Rockaway Beach Blvd). Sorgligt att så mycket förstördes av Sandy, men åk dit om ni stannar i NY lite längre.
 

1 kommentar:

  1. this is great!
    please post more outfit photos? i used to follow yours and your sister's old blog and always loved your style!

    SvaraRadera